Osobné údaje a GDPR pre školy a školské zariadenia

Vzhľadom na to, že nariadenie GDPR od 25. 5. 2018 výrazne sprísnilo zásady spracúvania osobných údajov detí na školách a v školských zariadeniach, pripravili sme pre vás webinár, počas ktorého pomôžeme pedagógom nastaviť systém spracúvania osobných údajov žiakov tak, aby bol v súlade s novým zákonom o ochrane osobných údajov a požiadavkami GDPR. 

 

Ako by mal vyzerať súhlas dotknutých osôb na zverejňovanie osobných údajov detí? Čo musia obsahovať zmluvy so sprostredkovateľom, ktorý v mene prevádzkovateľa spracúva osobné údaje detí? Ako treba upraviť pracovné zmluvy zamestnancov, ktorí prichádzajú do styku s osobnými údajmi? Ak máte ďalšie otázky, ktoré vás trápia, môžete nám ich zaslať najneskôr do 5 dní pred konaním webinára na e-mailovú adresu sinska@pp.sk. Všetky otázky vám zodpovieme online počas webinára.

Online prenos webinára môžete sledovať na tomto mieste v deň jeho konania. Pre zobrazenie webinára alebo jeho videozáznamu musíte byť prihlásený.

Program

Nová právna úprava pre školy, Výklad pojmov podľa GDPR, Základné zásady podľa GDPR, Základy vedenia dokumentácie OOÚ v školách, Súhlas žiakov a študentov so spracúvaním osobných údajov, Právne základy spracúvania osobných údajov v školách, Zmluvy podľa GDPR, Zmeny v informačnej povinnosti, Spracúvanie osobných údajov zamestnancov a učiteľov školy, Posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov, Spracovateľské činnosti, Aplikačné problémy novej právnej úpravy

Harmonogram

9,30 – 11,00 - prednáška
11,00 – 11,15 - prestávka
11,15 – 12,30 - prednáška

Termíny

   31. 8. 2018
   08:00 - 15:00
   48

Profil lektora

Lukajka.jpg
JUDr. Jozef Lukajka, PhD.

JUDr. Jozef Lukajka PhD. pôsobí v Advokátskej kancelárii BÁNOS s.r.o., kde sa od prijatia pôvodného zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov, venuje problematike tejto agendy. Za tieto roky pôsobenia pri ochrane osobných údajov poskytol viac ako 300 právnych riešení ochrany osobných údajov pre firmy, nemocnice, živnostníkov, školy, obce a pod. Na Úrade na ochranu osobných údajov úspešne absolvoval skúšku na získanie postavenia zodpovednej osoby. Okrem vykonávania činnosti v advokácii, zastupovania klientov pre súdmi, Úradom na ochranu osobných údajov a inými štátnymi inštitúciami, sa venuje aj lektorskej a publikačnej činnosti.


Najnovšie videoškolenia lektora

eCommerce Conference 2018 - GDPR A BEZPEČNOSŤ
Záznam z webinára: Skončenie pracovného pomeru a porušenie pracovnej disciplíny
Vymáhanie škody spôsobenej zamestnancom

Funkcie

Partner