2 - dňové školenie: Princípy GDPR a aplikačná prax v oblasti spracúvania osobných údajov

Ste priamo či nepriamo zodpovední za spracúvanie osobných údajov vo vašej spoločnosti? Chcete si overiť súlad vašich postupov s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) a súvisiacimi usmerneniami Európskeho výboru pre ochranu údajov? Využite príležitosť zúčastniť sa dvojdňového seminára zameraného na praktickú aplikáciu všeobecného nariadenia o ochrane údajov, prezentáciu Vašich problémov a hľadanie ich riešení spoločne s prítomnou expertkou na ochranu osobných údajov JUDr. Marcelou Macovou, PhD. a Mgr. Viliamom Mizákom z Úradu na ochranu osobných údajov SR.

 

OZNAM: V prípade predĺženia nariadenia Ústredného krízového štábu týkajúceho sa aktuálnej situácie na Slovensku bude prebiehať uvedené školenie formou online seminára. Preto, ak váhate, či sa prihlásiť na uvedenú školiacu tému, nemusíte sa obávať. Garantujeme vám, že školenie bude realizované, a to buď vo forme „živého“ alebo „online“ seminára. V prípade, že už máte zakúpenú vstupenku na uvedené školenie budeme vás o prípadnej zmene včas informovať.

 

Na online webinár sa môžete prihlásiť TU. 

Popis

Ako bonus získa každý účastník školenia zdarma:

  • Služby daňovej a mzdovej pohotovosti – odborníci odpovedajú na vaše otázky počas 30 dní
  • Online publikáciu: 10/18 Zákon o ochrane osobných údajov, Nariadenie EÚ o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov (2018)
  • Videoškolenie: Poverenie na spracúvanie osobných údajov oprávnenej osoby – aktualizácia od 25. 5. 2018 (Lektor: JUDr. Marcela Macová, PhD.)

Program

Pravidlá praktickej aplikácie všeobecného nariadenia o ochrane údajov (GDPR), zákona o ochrane osobných údajov a osobitných predpisov upravujúcich spracúvanie osobných údajov

  • Zásady spracúvania, podmienky zákonného spracúvania (vrátane testu proporcionality pri oprávnenom záujme) a spracúvanie osobitných kategórií osobných údajov.

Dokumentácia na preukazovanie súladu spracúvania s nariadením, ktorou by mal prevádzkovateľ (sprostredkovateľ)  disponovať

  • Záznamy o spracovateľských činnostiach, pokyny prevádzkovateľa pre oprávnené osoby, sprostredkovateľské zmluvy, bezpečnostné opatrenia a ich dokumentácia, poskytovanie informácií dotknutým osobám, postupy pri uplatňovaní práv dotknutých osôb, oznamovanie porušenia ochrany osobných údajov, a podobne.

Kontrola spracúvania osobných údajov

  • Ako prebieha kontrola od oznámenia kontroly po jej ukončenie, súvisiace práva a povinnosti zúčastnených strán. Na čo sa úrad pri kontrole spravidla zameriava, aké pochybenia prevádzkovateľov (sprostredkovateľov) zisťuje najčastejšie, ako sa na oznámenú kontrolu pripraviť a na čo je potrebné klásť dôraz v jej priebehu.

Sankcie

  • Aké druhy sankcií môže úrad udeliť, aká môže byť výška pokuty v prípade zisteného nesúladu s nariadením alebo zákonom, kritériá pre ukladanie pokút.

Modelové situácie a diskusia na témy účastníkov

 

 

HARMONOGRAM:
8.30 – 9.00 prezentácia účastníkov školenia

9.00 – 10.30 prednáška

10.30 – 10.45 prestávka s koláčikom

10.45 – 12.30 prednáška spojená s diskusiou

12.30 – 13.00 obedňajšia prestávka

13.00 – 15.00 prednáška spojená s diskusiou

 

Účastnícky poplatok obsahuje cenu 2-dňového školenia, organizačné náklady, pracovné materiály, teplý obed.

Účastníci seminára v hoteli Saffron môžu využiť parkovanie v areáli hotela alebo na podzemnom parkovisku za zľavnenú cenu 8 eur na celý deň.

Úhradu účastníckeho poplatku je potrebné realizovať do 3 pracovných dní od vystavenia zálohovej faktúry (príp. proforma faktúry), najneskôr však 3 pracovné dni pred konaním školenia.

Termíny a miesta

Dátum:Miesto konania:Organizačné pokyny:Cena s DPH:Prihlásiť sa:
Od: 22. 3. 2021
Do: 23. 3. 2021
Bratislava

Hotel Saffron, Školská 5, Bratislava

Mapa
192 €Kúpiť
Od: 22. 4. 2021
Do: 23. 4. 2021
Žilina

Poradca podnikateľa, spol. s.r.o., M. Rázusa 23A/8336, Žilina

Mapa
192 €Kúpiť

Profil lektora

Macova_120x180.jpg
JUDr. Marcela Macová, PhD.

Absolvovala Právnickú fakultu Masarykovej univerzity v Brne, nadväzne na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach obhájila rigoróznu prácu na tému „Ochrana osobných údajov“ a na Univerzite Komenského v Bratislave v roku 2016 ukončila doktorandské štúdium zamerané na ochranu osobných údajov. V rokoch 2005 až 2013 pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Aktívne sa zúčastňuje na rôznych odborných konferenciách, je autorkou viacerých komentárov k zákonom o ochrane osobných údajov, ako aj mnohých publikovaných článkov o ochrane osobných údajov. Ako lektorka sa špecializuje na tému „ochrana osobných údajov“. V súčasnosti sa prostredníctvom svojej spoločnosti DAPRO Consulting s. r. o. profesionálne venuje aj výkonu funkcie.

Profil lektora

Mgr. Viliam Mizák.jpg
Mgr. Viliam Mizák

Problematike ochrany osobných údajov sa ako zamestnanec Úradu na ochranu osobných údajov SR venuje viac než 14 rokov s trvalým zameraním na dozorné činnosti úradu. Jeho skúsenosti získané v rámci kontrol zameraných na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú na rozsiahle spektrum spracovateľských činností prevádzkovateľov a ich sprostredkovateľov.


Najbližšie školenia lektora


Funkcie

Partner

 

Nastavenie súborov cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou prosíme o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie vašich preferencií. Ďakujeme.

Viac informácií.