Novinky a súčasná prax vo vybraných oblastiach GDPR

Od platnosti nariadenia GDPR a nového zákona o ochrane osobných údajov už ubehli takmer dva roky, avšak aj napriek tomu sa v aplikačnej praxi stále stretávame s celým radom problémov a nejasností. Aj z toho dôvodu sa pravidlá pre ochranu osobných údajov neustále menia. O tom, aké novinky nadobudli účinnosť v roku 2019 alebo čo nás ešte len čaká v priebehu nasledujúceho obdobia sa dozviete na školení priamo od inšpektorky Úradu na ochranu osobných údajov. Vďaka jej dlhoročnému pôsobeniu na úrade získate prehľad o tom, ktoré oblasti GDPR spôsobujú firmám najčastejšie problémy, aké pôvodné a nové pravidlá musíte spĺňať v prípade, že sa chcete vyhnúť porušeniu zákona alebo ako postupovať, ak vám bola ohlásená úradná kontrola.

 

 

Popis

 Korona Safe: 

  • Meranie teploty pri vstupe do priestorov
  • Priebeh registrácie s náležitým odstupom
  • Dezinfekcia a ďalšie hygienické opatrenia v priestoroch
  • Odstup a sedenie podľa aktuálne platných nariadení
  • Hygienické opatrenia pri podávaní cateringu

 

Ako bonus získa každý účastník školenia zdarma:

  • Služby daňovej a mzdovej pohotovosti – odborníci odpovedajú na vaše otázky počas 30 dní

Program

Zaujímavosti z oblasti GDPR

  • Zaujíma Vás problematika spracúvania osobných údajov prostredníctvom kamerových zariadení?
  • Chcete vedieť, aké pravidlá sa vzťahujú na meranie telesnej teploty zamestnanca?
  • Potrebujete porozumieť problematike „cookies“?
  • Využívate v rámci svojej podnikateľskej činnosti služby Facebooku?
  • Uskutočňujete prenosy osobných údajov do USA?
  • Viete, aké pokuty dozorné orgány v poslednom období uložili?
  • Poznáte najčastejšie pochybenia firiem pri spracúvaní osobných údajov?
  • Zaujímali by Vás novinky v oblasti ochrany osobných údajov v najbližšom období?

 

Súčasťou školenia je aj diskusia, v rámci ktorej budete mať príležitosť prezentovať vlastné problémy a hľadať riešenia spoločne s lektorkou.

 

HARMONOGRAM:
08.30 – 09.00 prezentácia účastníkov školenia
09.00 – 11.30 prednáška
11.30 – 12.30 obedňajšia prestávka
12.30 – 15.00 prednáška spojená s diskusiou

 

Účastnícky poplatok obsahuje cenu 1-dňového školenia, organizačné náklady, pracovné materiály, teplý obed.

Účastníci seminára v hoteli Saffron môžu využiť parkovanie v areáli hotela alebo na podzemnom parkovisku za zľavnenú cenu 8 eur na celý deň.

Úhradu účastníckeho poplatku je potrebné realizovať do 3 pracovných dní od vystavenia zálohovej faktúry (príp. proforma faktúry), najneskôr však 3 pracovné dni pred konaním školenia.

Termíny a miesta

Dátum:Miesto konania:Organizačné pokyny:Cena s DPH:Prihlásiť sa:
18. 9. 2020Bratislava

Hotel Saffron, Školská 5

Mapa
90 €Zrealizované
28. 9. 2020Žilina

Poradca podnikateľa, spol. s.r.o., M. Rázusa 23A/8336, Žilina

Mapa
90 €Kúpiť

Profil lektora

20170526_072156.jpg
Mgr. Irena Hudecová

Špecializuje sa na problematiku ochrany osobných údajov. V tejto oblasti má niekoľkoročné skúsenosti, a to tak z pozície advokátky, ako aj inšpektorky Úradu na ochranu osobných údajov SR. Podieľala sa na príprave všeobecného nariadenia o ochrane údajov, ako aj na tvorbe nového zákona o ochrane osobných údajov. V roku 2017 sa ako členka kontrolného tímu vybraného Európskou komisiou zúčastnila medzinárodnej kontroly Schengenského informačného systému iného členského štátu EÚ. V tom istom roku na základe nominácie od Európskej komisie školila zástupcov Úradu na ochranu osobných údajov v Macedónsku, ako správne nastaviť skúšky pre zodpovednú osobu a overiť ich kvalifikáciu. Irena Hudecová pravidelne prednáša na odborných fórach a konferenciách. Je hlavnou autorkou veľkého komentára „Nariadenie o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov/GDPR“, ktorý ponúka nielen praktický pohľad na všetky dôležité výkladové problémy, ale aj viac ako 150 odkazov na súvisiacu judikatúru Súdneho dvora EÚ a Európskeho súdu pre ľudské práva a viac ako 150 príkladov z praxe vysvetľujúcich jednotlivé inštitúty.


Najbližšie školenia lektora


Funkcie

Partner

--%>

Nastavenie súborov cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou prosíme o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie vašich preferencií. Ďakujeme.

Viac informácií.