Osobné údaje a GDPR pre školy a školské zariadenia

Vzhľadom na to, že nariadenie GDPR od 25. 5. 2018 výrazne sprísnilo zásady spracúvania osobných údajov detí na školách a v školských zariadeniach, pripravili sme pre vás webinár, počas ktorého pomôžeme pedagógom nastaviť systém spracúvania osobných údajov žiakov tak, aby bol v súlade s novým zákonom o ochrane osobných údajov a požiadavkami GDPR. 

 

Ako by mal vyzerať súhlas dotknutých osôb na zverejňovanie osobných údajov detí? Čo musia obsahovať zmluvy so sprostredkovateľom, ktorý v mene prevádzkovateľa spracúva osobné údaje detí? Ako treba upraviť pracovné zmluvy zamestnancov, ktorí prichádzajú do styku s osobnými údajmi? Ak máte ďalšie otázky, ktoré vás trápia, môžete nám ich zaslať najneskôr do 5 dní pred konaním webinára na e-mailovú adresu sinska@pp.sk. Všetky otázky vám zodpovieme online počas webinára.

Záznam z webinára:

Časti videa:

  •   Záznam z webinára:Osobné údaje a GDPR pre školy a školské zariadenia - úvod [1 min.]  Zadarmo
  •   Záznam z webinára: Osobné údaje a GDPR pre školy a školské zariadenia [159 min.]  Platený prístup

Program

Nová právna úprava pre školy, Výklad pojmov podľa GDPR, Základné zásady podľa GDPR, Základy vedenia dokumentácie OOÚ v školách, Súhlas žiakov a študentov so spracúvaním osobných údajov, Právne základy spracúvania osobných údajov v školách, Zmluvy podľa GDPR, Zmeny v informačnej povinnosti, Spracúvanie osobných údajov zamestnancov a učiteľov školy, Posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov, Spracovateľské činnosti, Aplikačné problémy novej právnej úpravy

Harmonogram

9,30 – 11,00 - prednáška
11,00 – 11,15 - prestávka
11,15 – 12,30 - prednáška

Termíny

   31. 8. 2018
   09:30 - 12:30
   48
  Zrealizované

Profil lektora

Lukajka.jpg
JUDr. Jozef Lukajka, PhD.

JUDr. Jozef Lukajka PhD. okrem lektorskej a publikačnej činnosti pôsobí v Advokátskej kancelárii LUKAJKA & PARTNERS s. r. o. ako riadiaci advokát, kde sa venuje uplatňovaniu nárokov a zastupovaniu klientov v súdnych konaniach, konaniach s inšpektorátmi práce, so Slovenskou obchodnou inšpekciou a ďalšími štátnymi inštitúciami.  Pred výkonom advokátskej činnosti pôsobil niekoľko rokov ako právnik na právnom oddelení inšpektorátu práce, kde okrem iného dohliadal na dodržiavanie pracovného práva a BOZP v spoločnostiach. Počas svojej praxe nadobudol skúsenosti najmä v oblasti sporovej agendy (pracovné právo, BOZP, trestné právo, správne právo a pod.) a práva v e-commerce (eshopy, internetové obchody a pod.) pri poskytovaní právnych služieb pre slovenských a zahraničných klientov. Právnemu rámcu eshopov a ich zastupovaniu v súdnych konaniach, konaniach so SOI a Úradu na ochranu osobných údajov sa venuje od samotného prijatia základných zákonov pre túto oblasť (zákon č. 122/2013 Z. z., zákon č. 102/2014 Z. z. a pod.) v zmysle neskorších novelizácií a nových zákonov. Od prijatia týchto zákonov poskytol viac ako 300 právnych riešení pre firmy a živnostníkov.


Profivzdelávanie klub - bonusové materiály

 Materiály sú dostupné po prihlásení
Prezentácia: Osobné údaje a GDPR pre školy a školské zariadenia / 1,00 MB

Najnovšie videoškolenia lektora

6 základných pravidiel GDPR v pracovnoprávnych vzťahoch
Aktuálne pravidlá GDPR v podniku z pohľadu BOZP
Inšpekcia práce z pohľadu zamestnávateľa

Funkcie

Partner