Webinár: Monitorovanie priestorov z pohľadu GDPR

Webinár s JUDr. Marcelou Macovou, PhD. vám prináša komplexný a ucelený pohľad na problematiku monitorovania priestorov z pohľadu GDPR. Okrem príslušnej legislatívy, spoznáte tiež povinnosti prevádzkovateľov, lehoty uchovávania videozáznamov a taktiež situácie, na ktoré sa Nariadenie GDPR nevzťahuje. Po absolvovaní webinára budete mať jasno v tom, ktoré priestory môžu byť monitorované kamerami, za akých podmienok, a ktoré priestory by nemali byť monitorované vôbec. V rámci programu si priblížime aj ďalšie skutočnosti spojené s prevádzkovaním kamerových systémov, napr. čo má obsahovať dokumentácia ku kamerovým systémom, ako má vyzerať test proporcionality a podobne.

Záznam z webinára:

Časti videa:

  •   Záznam z webinára - úvod [1 min.]  Zadarmo
  •   Záznam z webinára: Monitorovanie priestorov z pohľadu GDPR [242 min.]  Platený prístup

Popis

Ako prebieha webinár a technické podmienky pre sledovanie nájdete TU.

 

Ako bonus získa každý účastník:

  • Odborné poradenstvo s lektorom počas priameho prenosu formou chatu
  • Videozáznam z webinára na 30 dní

Program

V priebehu webinára budete oboznámení s dôležitými informáciami kladenými na kamerové systémy a ich prevádzkovateľov, ako aj s pravidlami, ktorých sa zmeny nedotknú, napríklad:

  • spôsob a rozsah informácií poskytovaných dotknutej osobe v prvej a druhej vrstve tzn., kde musíte umiestniť piktogram? Koľko dokumentov potrebujete pri monitorovaní priestorov?
  • odporúčané lehoty uchovávania videozáznamov a povinnosti prevádzkovateľa v prípade, ak chce videozáznamy uchovávať dlhšie,
  • čo má obsahovať dokumentácia ku kamerovým systémom?
  • ako má vyzerať test proporcionality, ak sú kamery prevádzkované na základe oprávneného záujmu,
  • na základe akých právnych základov môžete monitorovať priestory?
  • ktoré priestory môžu byť monitorované kamerami, za akých podmienok a ktoré priestory by nemali byť monitorované vôbec,
  • situácie, na ktoré sa GDPR nevzťahuje,
  • ako prebieha kontrola kamerových systémov z pohľadu Úradu na ochranu osobných údajov SR?
  • rozoberieme si  niekoľko rozhodnutí o uložení sankcie zo strany Úradu pri kontrole kamier

Harmonogram

9.00 – 11.00 prednáška
11.00 – 12.00 obedňajšia prestávka
12.00 – 15.00 prednáška spojená s diskusiou

Termíny

   13. 4. 2021
   09:00 - 15:00
   84
  Zrealizované

Profil lektora

Macova_120x180.jpg
JUDr. Marcela Macová, PhD.

Absolvovala Právnickú fakultu Masarykovej univerzity v Brne, nadväzne na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach obhájila rigoróznu prácu na tému „Ochrana osobných údajov“ a na Univerzite Komenského v Bratislave v roku 2016 ukončila doktorandské štúdium zamerané na ochranu osobných údajov. V rokoch 2005 až 2013 pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Aktívne sa zúčastňuje na rôznych odborných konferenciách, je autorkou viacerých komentárov k zákonom o ochrane osobných údajov, ako aj mnohých publikovaných článkov o ochrane osobných údajov. Ako lektorka sa špecializuje na tému „ochrana osobných údajov“. V súčasnosti sa prostredníctvom svojej spoločnosti DAPRO Consulting s. r. o. profesionálne venuje aj výkonu funkcie.


Profivzdelávanie klub - bonusové materiály

 Materiály sú dostupné po prihlásení
Materiál: Monitorovanie priestorov z pohľadu GDPR / 2,00 MB
Nariadenie GDPR / 981 kB
TEST PROPORCIONALITY / 144 kB
Usmernenia k spracúvaniu osobných údajov prostredníctvom kamerových zariadení / 1,00 MB
ZÁKON OOU / 1,00 MB

Najnovšie videoškolenia lektora

Kamerové systémy a ochrana osobných údajov (zmena nariadenia od 28. 1. 2020)
Práca z domu a povinné bezpečnostné opatrenia z pohľadu GDPR
Ochrana osobných údajov v ubytovacích zariadeniach podľa GDPR

Funkcie

Partner

 

Nastavenie súborov cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou prosíme o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie vašich preferencií. Ďakujeme.

Viac informácií.